Tegyél az egészségedért minden nap!

91 esszenciális tápanyag!

2021/09/28. - írta: Ketti18

Üdvözlők Mindenkit!

Tudom hogy mindenkinek más a szervezete! Mindenkinek másképp reagál az alkalmazott kúrára! Az is igaz hogy mindenkinek más életvitele, másban hisz stb! Engedjék meg nekem hogy a kutatásaim és a tanultak alapján magánszemélyként el mondjam amit én felfedeztem ebbe az egész egészség és betegség dologban! Amit nem tanítanak az iskolákban munkahelyen az orvosnál! Tisztelet a kivételnek!

Ami a legfontosabb hányan tudják azt hogy a szervezetnek nap mint nap 91 féle tápanyagra van szüksége? A tápanyagokról és hatásukról beszélgetve valamiről nem szabad elfeledkeznünk: az életfontosságú tápanyagokat a test nem tudja maga előállítani, a táplálékkal és a táplálékkiegészítőkkel kell felvennünk őket nap, mint nap. Ennek során az ásványi anyag felvételének jut a legfontosabb szerep, mert az életfontosságú tápanyagok jó 2/3-a ásványi anyag. A táplálékkal azonban nem tudunk ásványi anyagot felvenni, mert ezeket a növények nem tudják előállítani. Nem létezik egyetlenegy növény sem a Földön, amelyik ásványi anyagot tudna termelni. És így a legkiegyensúlyozottabb táplálkozással sem tudjuk bejuttatni szervezetünkbe az összes olyan tápanyagot és ásványi anyagot, amelyre annak a napi működéshez szüksége van. Itt jegyezném meg, hogy testünknek pontosan 60 különböző ásványi anyagra van szüksége.

2000 januárjában elkészült egy másik tanulmány is, melynek eredményeit a nyilvánosság elé tárták. 1975 és 1997 között bizonyos élelmiszerekben meghatározott tápanyagértékeket és tartalmakat hasonlítottak össze. Olyan, nálunk is ismert zöldségfajtákat vettek a szó szoros értelmében nagyító alá, mint a brokkoli, a káposzta, karfiol, petrezselyem és így tovább. A vizsgálat 53%-os kálcium csökkenést mutatott ki. A növények 38%-kal kevesebb A-vitamint, és 48%-kal kevesebb riboflavint (más néven B2-vitamint) tartalmaztak. Tiaminból (vagyis B1-vitaminból) 35%-os, niacinból (vagyis B3-vitaminból) 29%-os volt a csökkenés. Ha tehát a létfontosságú ásványi anyagok már a talajban sem fordulnak elő, akkor a növények a növekedésük során vajon honnan tudnák beszerezni őket?

Dean Ornish, aki a Harvardi Orvosi Iskola lelkes orvosa, elvégzett egy rendkívül érdekes kísérletet. Olyan emberek százaival végzett kísérletet, akiknél a három szívkoszorúér elzáródása elérte a 90%-ot. Alapesetben – a hivatalos álláspont szerint – az elzáródott artériák kezelésének egyetlen módja a by-pass műtét. Ornish azonban „szívesebben“ választott más utat: szigorú diétát rendelt el pácienseinek, táplálékkiegészítőket adott nekik, és könnyű testmozgást (pl. jóga vagy úszás) írt elő számukra. 6 hónap elteltével a páciensek artériáiban 100%-osan megszűnt az elzáródás, anélkül, hogy meg kellett volna őket operálni. Az orvosok szerint lehetetlen ilyen eredményt elérni. Így aztán a tanulmányt megismételték, mivel az orvosok nem akartak hitelt adni Ornish módszerének. De a második kísérletsorozat is ugyanezzel az eredménnyel zárult!

Egyvalamit szeretnék hangsúlyozni: nem az a célom, hogy Ön az orvosokat ellenségnek tekintse. Hangot kell adnom ugyanakkor a jelenlegi rendszerrel szembeni nagyfokú elégedetlenségemnek, mivel a betegségek felismerésében és gyógyításában fényévekkel kellene előrébb járnunk– sőt, továbbmegyek: ezen betegségek többsége már nem is létezne, ha alkalmaznánk megszerzett tudásunkat. Így én inkább abban látom a feladatomat, hogy olyan információkat jutassak el Önhöz, melyeket egyébként nagy valószínűséggel elhallgatnának Ön elől.

Ha a vérben a koleszterin és a triglicerid értékei magasak, akkor ennek más okai vannak. Lehet, hogy a szervezetében nincs elég a B3 (niacin)-vitaminból, vagy két ásványi nyomelemből, a krómból és a vanádiumból. De az is lehet, hogy a szervezete az alapvető fontosságú zsírsav hiányára hívja fel ily módon a figyelmet. De így lehet felismerni az Omega3 és az Omega6 zsírsavak közötti egyensúly felbomlását is. Szenvedhet Ön ugyanakkor korai strúmában, vagy pajzsmirigy elégtelenségben is, ezek is a vér koleszterin és triglicerid értékének emelkedésével járnak. Újabb okként jöhet szóba a kezdeti cukorbetegség is, a koleszterin és triglicerid mennyisége már jóval azelőtt elkezd a vérben emelkedni, hogy a vércukorérték felszökne.

Ha az imént leírtakat esetleg nekem nem hiszi el, akkor menjen el egy könyvtárba, és nézzen utána egy egészségügyi könyvben az általános diagnosztikának. Nézze meg, mely változások lépnek fel a vérképben kezdődő diabétesz esetén? Megnövekedett koleszterin és triglicerid értékek. Mik a pajzsmirigy elégtelenség első jelei? Megnövekedett koleszterin és triglicerid értékek. A megnövekedett koleszterin és triglicerid értékek okozhatnak bármiféle betegséget? Nem. Csak jelzésül szolgálnak, az okokat máshol kell keresni. Szervezetünk a koleszterinnek csupán 10%-át tudja a előállítani, a többi 90%-ot a táplálékkal kell magunkhoz vennünk. Ha tehát az Ön adrenalin-készletei kimerültek, akkor bizony Ön túl kevés koleszterint juttat be a szervezetébe.

A „New England Journal“ nevű lapban 13 évvel ezelőtt megjelent egy beszámoló, melynek címe a következőképpen hangzott: „A 88 éves bácsinak napi 25 tojást eszik meg, mégis normális a koleszterinszintje!“ Lehet, hogy valaki felteszi a kérdést, hogy miért fogyaszt el ez az ember naponta 25 tojást? Talán már nem volt foga a hús megrágásához, talán tyúkokat tartott, és a minőségellenőrzést szerette maga végezni. Bármi is lehetett az ok, számunkra az a fontos, hogy napi két tucat tojás elfogyasztása mellett mégis normális koleszterinszintet tudott felmutatni. Nos, a tojásban létfontosságú protein található, de csak ha nem olajban süti meg a tojást. Ne tegyen tehát így, és hasonlóképpen ne használjon margarint!!!!!! A tojást egészséges módon vízben lehet elkészíteni, lágy vagy kemény tojásként, vagy vajjal, alacsony hőmérsékleten, tükörtojásként vagy rántotta formájában. Margarint ne használjon, mert a margarinban jelentős mennyiségű szabad gyök és transz zsírsav található!!!!!!

Nem titok ma már az sem, hogy vitaminok és ásványi anyagok megfelelő bevitelével meg lehet előzni sőt, gyógyítani is lehet betegségeket. A „Time Magazine“ 1992-ben címlapján közölte: „A vitaminok valódi ereje! Az új kutatások alapján legyőzik a rákot, a szívbetegségeket, és az öregedéssel járó panaszokat.“ Összesen 75 tudományos cikk jelent meg orvosi, állatorvosi és kórbonctani folyóiratokban, melyek mélyrehatóan foglalkoznak a témával. Ezekben a cikkekben emberi és állati betegségek sokaságát sorolták fel, melyeket vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, aminosavak és zsírsavak hiánya okoz

. A táplálékkal felvett zsír mennyisége semmilyen összefüggésben nincsen a rákos megbetegedés kockázatával, amely önt is fenyegetheti. Döntő azonban az – és most figyeljen kérem – hogy a zsírt hogyan készíti el, és főzi meg! Egy 1998-as tanulmány szerint a jól átsütött hús mellrákhoz, továbbá prosztata és bélrákhoz vezet. A közepesen átsütött húst kedvelő nőkhöz képest 462%-kal magasabb a mellrák kialakulásának esélye azoknál a hölgyeknél, akik az alaposan átsütött húst eszik szívesen, ahol tehát a hús mellett a zsír is alaposan átsül. Nem 50%, nem 100%, nem is 200%, még csak nem is 300%. 462%-kal nagyobb a kockázat arra, hogy mellrákban, prosztata és bélrákban betegedjünk meg, csak azért, mert jól megsütve szeretjük a húst, és ezáltal megégett állati zsírokat juttattunk be a szervezetünkbe. Ez az alacsony hőtűrő képességű növényi olajokra is igaz (repce, napraforgó, földimogyoró), mert sütéskor azok is „megégnek“!! És még valami a rákkal kapcsolatban: igen egyszerűen és 60-80%-kal csökkentheti a rák kockázatát, ha fekete áfonyát, málnát, meggyet és epret fogyaszt. A rák rizikóját továbbá általánosan csökkenti a szelén, ez az ismert nyomelem. Ezzel kapcsolatban szintén végeztek vizsgálatokat, és az eredmények a szelén fontosságát egyértelműen bizonyították.

Ezt egy tanulmányból állítottam össze! Joel Wallach! Én 1978-ban kezdtem el alkalmazni az emberi gyógyászatban az állatgyógyászatból már ismert táplálkozási képleteket – emlékeznek: ezek a „pelletek“. Mindenképpen el akartam érni azt a célt, hogy pácienseim az átlagos 75 év helyett száz, vagy annál is több évig éljenek. Ezért aztán információgyűjtésbe kezdtem, hogy hogyan tudták bizonyos emberek ezt a nagyon tiszteletreméltó 100 évet, vagy még annál is többet megélni. A pelletek a vitamin ill ásványianyagot akarja jelenteni!!!Ennyit szeretem volna írni !! Aki rá jött ennek a kis írásnak köszönhetően hogy mi a teendő egészségünk megőrzése ill betegségek legyőzése érdekében!!Annak várom jelentkezését messengeren telefonszám megadásával egy ingyenes tájékoztatásra!!Jó egészséget kívánok mindenkinek! Várok szeretettel minden érdeklődőt!!

Forrás:Vitamind

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://immunrendszerabc.blog.hu/api/trackback/id/tr3116703310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása